www.tvloutraki.gr
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑΛΟΥΤΡΑΚΙΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένθετο Οικονομία: Εξαιρετική χρονιά για το Ελληνικό Χρηματιστήριο το 2023 – Ακόμα μεγαλύτερες οι προσδοκίες για το 2024

Κοινοποίηση

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας συνέβαλαν σημαντικά στη θετική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου το 2023. Για το 2024, ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλοςεκτιμά ότι θα είναι έτος έναρξης της διαδικασίας αναβάθμισης του στις ανεπτυγμένες αγορές και προσέλκυσης νέων ποιοτικών επενδυτών. Όπως τόνισε μιλώντας στη Ραλλού Αλεξοπούλου, ενόψει του roadshow της JP Morgan στη Νέα Υόρκη στα τέλη Ιανουαρίου, βασικός στόχος είναι η διατήρηση της επαφής με τις αγορές και βέβαια η προσέλκυση νέων επενδυτών.

Την 1η Ιανουαρίου όσοι δεν έχουν επιλέξει κάποιο άλλο είδος τιμολογίου θα μεταπέσουν στο αντίστοιχο πράσινο του παρόχου τους. Την ίδια ημέρα θα δημοσιευτούν και οι τελικές χρεώσεις ανά κιλοβατώρα για τα πράσινα ειδικά τιμολόγια. Οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν ανά πάσα στιγμή άλλο τιμολόγιο ή πάροχο και είναι πιθανό να χρειαστεί καθώς σε ορισμένες εταιρείες τα πράσινα που είναι κυμαινόμενα, είναι ακριβότερα και από τα σταθερά.

ΚΑΡΤΑ 1
ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΤΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
1 – 27 Δεκεμβρίου : 102,7 €

ΚΑΡΤΑ 2
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ
(με χονδρική 10,4 λεπτά)

  • ΠΡΑΣΙΝΑ: 13,8 €
  • ΚΙΤΡΙΝΑ : 12,8 €
  • ΜΠΛΕ (ΣΤΑΘΕΡΑ): 14,9€

ΚΑΡΤΑ 3
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ
(με χονδρική 10,4 λεπτά)
ΠΑΡΟΧΟΣ Α
• ΠΡΑΣΙΝΟ: 13,8 λεπτά
• ΚΙΤΡΙΝΟ: 12,8 λεπτά
• ΜΠΛΕ (ΣΤΑΘΕΡΟ): 17,5 λεπτά

ΚΑΡΤΑ 4
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ
(με χονδρική 10,4 λεπτά)
ΠΑΡΟΧΟΣ Β
• ΠΡΑΣΙΝΟ: 18,3 λεπτά
• ΚΙΤΡΙΝΟ: 17,2 λεπτά
• ΜΠΛΕ (ΣΤΑΘΕΡΟ): 16,5 λεπτά

ΚΑΡΤΑ 5
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ
ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟ
Σταθερότητα Νυχτερινή χρέωση
Μικρότερο πάγιο

Αντίστροφη μέτρηση για την λήξη της προθεσμίας υποβολής του Α21 που αφορά στο επίδομα παιδιού 2023. Οι δικαιούχοι οι οποίοι θα υποβάλλουν αιτήσεις εντός της προθεσμίας, θα λάβουν και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης δηλαδή επιπλέον μιάμιση μηνιαία δόση.

ΚΑΡΤΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ 2023
Υποβολή Α21
έως 15 Ιανουαρίου 2024
θα λάβουν:
επίδομα + έκτακτη ενίσχυση (μιάμιση μηνιαία δόση)

Με το βλέμμα στραμμένο στην Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην Ερυθρά Θάλασσα διανύει την τελευταία εβδομάδα του έτους η διεθνής αγορά πετρελαίου.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή αλλά και οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εντείνουν τις ανησυχίες για την ομαλή τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς με πετρέλαιο τη στιγμή μάλιστα που μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώνει ότι θα επιβάλουν πρόσθετες χρεώσεις που συνδέονται με την επαναδρομολόγηση των πλοίων τους προκειμένου να αποφύγουν την ζώνη πυρός. Οι επιθέσεις έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα στη διέλευση στη διώρυγα του Σουέζ, μέσω της οποίας διακινείται περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.
Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών είναι το αμερικανικό αργό να κινείται στα 75,5 δολάρια το βαρέλι ενώ ανοδική πορεία διαγράφει και το ευρωπαϊκό Μπρεντ πάνω από τα 81 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια έχουν καταγράψει κέρδη μεγαλύτερα το 2,5% σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι οι άμεσες διαταραχές της προσφοράς δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο επηρεάζονται οι τιμές από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι τιμές ναύλων και το κόστος ασφάλισης αυξάνονται γεγονός που ενδέχεται να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Πηγή: http://Ert News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αποτελέσματα Εκλογών Νομού Κορινθίας 2023 LIVE – Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

diktio omada

ΣΥΡΙΖΑ: Πρεμιέρα για το Εκτελεστικό Γραφείο υπό τη νέα του σύνθεση

diktio omada

Meteo: Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο – Χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι

diktio omada