www.tvloutraki.gr
ΠΠ ΑΣΚΗΣΗ 04
ΛΟΥΤΡΑΚΙΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρεία σύσκεψη για τον προγραμματισμό άσκησης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς

Κοινοποίηση

Σύσκεψη εργασίας με ευρεία σύνθεση και αντικείμενο τον προγραμματισμό άσκησης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου στο Δημαρχείο Λουτρακίου, υπό τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Μιχάλης Κανάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας κ. Επαμεινώνδας Βασιλόπουλος, ο Τμηματάρχης Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας Επιπυραγός κ. Βασίλειος Γεροβασίλης, ο Διευθυντής του 3ου Ε.Γ. Επιχειρήσεων της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου κ. Χρήστος Βρακατσέλης, ο Επιτελής του 3ου Ε.Γ. της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου κ. Γεώργιος Φυττάς, ο Υποπλοίαρχος Διοίκησης Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου κ. Δημήτριος Χρόνης, ο Σημαιοφόρος Λ.Σ. του Λιμεναρχείου Κορίνθου κ. Αντώνιος Δούφας, ο Υποδιοικητής Α.Τ. Λουτρακίου κ. Απόστολος Μπουτζιώλης και ο Διασώστης ΕΚΑΒ Τομέα Κορίνθου κ. Ιωάννης Καπαρέλος.

Ακόμη, έλαβαν μέρος η Προϊσταμένη Τμήματος Τεκμηρίωσης & Χαρτογράφησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κ. Ναταλία Πατσιώτη, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπυριδούλα Χαρίτου, ο Διευθυντής Δασών του Δασαρχείου Κορίνθου κ. Γεώργιος Μπλάνος, ο Προϊστάμενος Δασαρχείου Κορίνθου Δασολόγος κ. Ηλιού Ιωάννης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρης Μακρίδης, οι άμισθοι συνεργάτες του Δημάρχου σε θέματα σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Παναγιώτης ΓέρουΑλέξιος Κουρελής και Αθανάσιος Μαυρομάτης, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Αριστείδης Χάλλας, οι υπάλληλοι της Γ.Γ.Π.Π. κ.κ. Γεωργία Μπακοπούλου, Βασίλειος Τσάλλας και Αθηνά Τσιαμπά και η Δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας κ. Ευαγγελία Τζιράχη.

Μετείχαν επίσης, η Αντιπρόεδρος Π.Τ. Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Χριστίνα Παπαοικονόμου, ο εθελοντής Πυροσβέστης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι» και Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, οι εθελοντές πυροσβέστες του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου κ.κ. Αντώνης Πέππας και Μαρίνος Σακέλλης και ο Πιστοποιημένος Ναυαγοσώστης και ιδιοκτήτης Ναυαγοσωστικής εταιρείας κ. Άκης Ροντογιάννης. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ.κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, Αθανάσιος Μουζάκης, Αθανάσιος Παπαθανασίου και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Πισίων κ. Δημήτρης Λάμπρου. Συντονίστρια της άσκησης ήταν η Επιστημονική συνεργάτιδα του Δημάρχου κ. Άντη Μπέζιου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Κανάκης ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία και τις ενέργειες που έχουν γίνει συνολικά από την αρχή του έτους για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς επίσης, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ασκήσεις οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επί χάρτου και την άσκηση στο πεδίο, με στόχο την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αλλά και της διαλειτουργικότητας των φορέων στις διαδικασίες διαχείρισης των μέσων τους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, άσκηση η οποία προγραμματίστηκε να γίνει ιδανικά πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η κ. Ναταλία Πατσιώτη έδωσε οδηγίες και κατευθυντήριες για τον απαιτούμενο προσχεδιασμό της άσκησης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων: Πυροσβεστικού Σώματος, Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, ΕΚΑΒ, Δασικών Υπηρεσιών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθελοντών για την αποτελεσματικότητα της δράσης.

Κλείνοντας τις εργασίες της σύσκεψης, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, τον εποικοδομητικό διάλογο και τις αξιόλογες προτάσεις που κατατέθηκαν για τον σχεδιασμό της άσκησης. Τέλος, δεσμεύτηκε πως σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Κανάκη, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα μεριμνήσει για τον έγκαιρο σχεδιασμό του σεναρίου της άσκησης που θα διενεργηθεί και θα περιλαμβάνει όλες τις πιθανές εκδοχές κινδύνου σε δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και με άμεση απειλή οικισμών ή οικιστικών πυκνώσεων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με κλιμακούμενη δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κακοκαιρία: Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας οι κρατικές υπηρεσίες

diktio omada

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της μεγάλης γιορτής της γυμναστικής Cosmogym Summer 4All 2024 ξεκίνησε!

diktio diktio

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Δεν πρόκειται να πληρώσουν οι πολίτες ενδεχόμενες αυξήσεις»

diktio diktio